Ce este dragostea?
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rangy21 in 03/02/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

          De-a lungul timpului multi oameni au incercat sa gaseasca o definitie exacta pentru acest termen, dar este oare posibil sa fie explicata in cuvinte o senzatie care poate fi doar simtita sau experimentata? Adevarul este ca dragostea este cel mai minunat sentiment din lume, acesta poate avea o forta atat distructiva, cat si constructive, iar cand dragostea ne zideste, ei bine, acest lucru este minunat!

 

         Schimbari de necrezut au aparut in viata unor oameni, carora nu li se mai dadea nici o sansa  de remediere, atunci cand s-au indragostit. Dragostea ne transforma, ne modeleaza in ceva in care doar am fi sperat sa ajungem, ridicandu-ne totodata pe cele mai inalte culmi.

 

        Dragostea ne da putere sa facem imposibilul sa devine realitate, sa privim chiar si partile negative sau aspectele din viata noastra de care nu suntem tocmai mandri intr-o lumina pozitiva. Cineva obisnuia sa spuna: “Omul este aproape de atingerea perfectiunii cand se indragosteste”, deoarece cu totii aspiram spre absolut si ne aflam intr-o goana nebuna dupa fericire. Problema este ca de prea multe ori uitam ca lucrurile minore, la prima vedere, cum ar fi gesturile tandre si atente, pregatirea micului dejun pentru persoana iubita, sau sentimental de fericire si confort pe care il simtim langa persoana draga noua dupa o despartire indelungata ne confera o fericire inimaginabila, si fac viata sa merite cu adevarat a fi traita.

 

          Pe langa faptul ca dragostea ne completeaza, ne umple de o energie inepuizabila, ne ridica, ne face sa avem puterea sa zambim chiar si dupa ce ultima raza de speranta pare ca s-a stins, cel mai important aspect al acesteia este ca da vietii un nou scop, iar lucrul primordial pentru atingerea fericirii este tocmai un scop in viata. Adevarul este ca avem capacitatea sa trecem altfel peste necazurile si problemele din viata de zi cu zi, cand stim ca cineva este alatura de noi, ne sustine, ne incurajeaza si nu va renunta niciodata la noi.

 

        O persoana care indiferent de greselile comise are puterea sa ne ierte, sa ne respecte si sa ne accepte exact asa cum suntem, si care in cele din urma ajunge sa ne iubeasca chiar si defectele, a cunoscut adevarata dragoste. De asemenea, bucuriile sau succesele sunt traite la un alt nivel de implinire sufleteasca atunci cand ai alaturi o persoana cu care sa le impartasesti. A iubi cu adevarat inseamna a pune nevoile celeilalte persoane mai presus decat dorintele tale, inseamna a darui, fara a astepta nimic in schimb, inseamna ca cealalta persoana sa se afle constant in mintea ta chiar si atunci cand faci cele mai elementare lucruri cum ar fi mancatul unui mar sau asteptarea autobuzului.

 

         Dragostea inseamna sa nu uiti a ii spui persoanei iubite in fiecare zi ca are o camasa minunata, si ca arata superb in ea, desi poarta aceiasi camasa in fiecare zi! Dragostea ne infrumuseteaza atat pe interior, cat si in exterior, ne face sa aratam infloritor, sa ne simtim excelent, mai in forma ca niciodata, iar provocarile pe care suntem nevoiti sa le infruntam nu mai par invincibile.

 

        Dragostea, nu in ultimul rand, ne determina sa facem sacrificii inimaginabile, desi adevarul este ca pana nu o experimentam in mod real, nu avem cum sa ii intelegem pe cei care au sacrificat absolut tot, uneori chiar si viata pentru o ora sau cateva minute alaturi de persoana iubita. Tind sa cred ca acestia au realizat ca desi poti fi inconjurati de cele mai minunate obiecte si sa duci o viata lipsita de griji, in huzur si tihna, daca nu ai alaturi o persoana cu care sa impartasesti aceste lucruri minunate, te simti gol, singur, neinteles si de multe ori trist.

 

      Adevarul este ca oricat de mult ai lupta impotriva acestui sentiment, de cele mai multe ori sansa ca tu sa iesi invingator este foarte mica, deoarece este foarte greu sa iti ignori sentimentele, sa le ascunzi intr-un cotlon intunecat al mintii tale, si sa uiti tot ce simti pentru o anumita persoana. De fapt acest lucru este aproape imposibil.

 

          Din cauza aceasta este atat de dureros cand traiesti o dragoste neimpartasita, acesta fiind totodata si unui dintre aspectele negative ale iubirii, fiind acela care ii descurajeaza pe aceia care au trait o astfel de iubire, inhibandu-I din a mai incerca ceva nou, facandu-i sa renunte si sa se refugieze in singuratate si sa uite tot ceea ce are legatura cu acest capitol.

 

          Totusi, nu trebuie sa uitam niciodata ca dragostea merita intotdeauna o a doua sansa, deoarece ce rost ar avea o viata goala, traita in singuratate, intr-o monotonie dureroasa, si ce farmec ar mai avea seara, cand te vei intoarce obosit de la serviciu, iar singurul care va fi dispus sa te asculte si in fata caruia vei putea sa iti versi inima va fi hamsterul tau!!

M.H.

http://ady4god.wordpress.com/2013/02/03/ce-este-dragostea/


Da, așa e, fără dragoste nu ai nimic și nu ești nimic!
Adăugat în 04/02/2013 de loredanam
Amin ! Si Dumnezeu e dragostea :)
Adăugat în 04/02/2013 de rangy21
Statistici
  • Vizualizări: 27274
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni